LIKOVNA KOLONIJA “SLOVENCI V TUZLI 2015”


Avtor: U.S. Datum: 3186 dni nazaj.


Med 17. in 22. avgustom je v organizaciji slovenskega društva iz Tuzle in Zveze slovenskih društev v Bosni in Hercegovini "Evropa zdaj" v prostorih Hiše plamena mira v Tuzli potekala druga Likovna kolonija "Slovenci v Tuzli 2015“.

V koloniji so sodelovali: Nada Pia Bajlo, Zadar, Tatjana Bosnić, Banja Luka, Nada Dobnik, Tuzla, Dragan Gačnik, Zenica, Marijana Gregl-Bikar, S. Karlovci, Novi Sad, Melada Huseinagić, Tuzla, Borka Jokić, Tuzla, Ivan Kosmos, Split, Davor Mešić, Ljubljana, Stanka Novković, Zagreb, Zvonko Ostojić, Kakanj in Vlatko Zimmer, Tuzla.

Cilj prireditve je širjenje kulturnega delovanja ter izmenjava izkušenj med umetniki iz celotne regije. Zadnji dan kolonije je bila odprta tudi razstava, na kateri se je predstavilo dvanajst umetnikov, ki so v šestih dneh kolonije navdihnjeni z mestom Tuzla ustvarjali svoja umetniška dela. Prireditev so popestrili tudi Vokalna skupina »Kronce« iz Novega mesta in Ženski zbor „Slovenčice“ iz Tuzle.

Podporniki letošnje likovne kolonije so bili: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, mesto Tuzla, BH Telecom in Hotel Tuzla.

Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu si prizadeva razstavo del likovne kolonije predstaviti čim širši javnosti, zato bodo ob koncu oktobra na ogled tudi v prostorih Urada.

Za več informacij in za fotografije obiščite: LIKOVNA KOLONIJA "SLOVENCI V TUZLI 2015"


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo