Lina z Manhattna: Mogoče res že živim “ameriške sanje”


Avtor: U.S. Datum: 2559 dni nazaj.


Lina Dmitrović se je iz Slovenije izselila pri 20 letih, in sicer z željo po boljši izobrazbi in karieri. Po boljšo prihodnost je šla v ZDA, najprej na študij ekonomije v Houston, kjer je še pred koncem štiriletnega študija dobila zagotovilo za zaposlitev. Danes živi in dela na Manhattnu.

"Če bi mi nekdo ponudil konkurenčno in urejeno delovno okolje, predvsem pa možnost za razvoj v Sloveniji, se jutri vrnem domov," pravi Slovenka, zaposlena pri Ernest and Young.

"Če bi mi nekdo ponudil konkurenčno in urejeno delovno okolje, predvsem pa možnost za razvoj v Sloveniji, se jutri vrnem domov," pravi Slovenka, zaposlena pri Ernest and Young. Foto: Osebni arhiv

V Ameriko je odšla kot najstnica z idealiziranim pogledom na svet. Dogajanje čez lužo jo je hitro streznilo. Amerika ji je razširila obzorja ter predstavila strpnost in multikulturnost. Postala je samostojna ženska, ki ve, kaj hoče, pridobila je delovne navade in za dosego cilja ji ni težko "potrpeti".

Intervju z Lino Dmitrović lahko preberete na spletni strani SiolNet.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo