Maja Tenze za krmilom Slovencev v Demokratski stranki


Avtor: U.S. Datum: 1919 dni nazaj.


Maja Tenze je nova deželna koordinatorka Slovencev v Demokratski stranki. Predsednica zahodnokraškega rajonskega sveta, ki je po rodu iz Križa, je bila soglasno izvoljena na sinočnji skupščini komponente, ki so jo sklicali župani Sovodenj, Doberdoba, Zgonika in Doline - Alenka Florenin, Fabio Vizintin, Monica Hrovatin in Sandy Klun.

Maja Tenze (FOTODAMJ@N)

Slovenci v DS so bili po odstopu Goričana Aleša Waltritscha dolgo časa brez političnega vodstva. Nova koordinatorka je napovedala, da bo delovala za enotnost komponente in stranke v vidiku zelo zahtevne preizkušnje spomladanskih evropskih in občinskih volitev. Dobro obiskano skupščino je vodila sovodenjska županja Alenka Florenin, udeležila pa se je je tudi senatorka Tatjana Rojc.

Nekdanji deželni svetnik in tržaški koordinator komponente Stefano Ukmar je ob začetku skupščine sporočil, da nepreklicno odstopa iz komponente, ki je - tako je ocenil - povsem nepotrebna.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo