Manico K. Musil nagradila newyorška revija za sodobno ilustracijo


Avtor: slovenci Datum: 2733 dni nazaj.


New York - Slovenska ilustratorka Manica K. Musil je na mednarodnem natečaju otroških slikanic newyorške revije za sodobno ilustracijo 3x3 prejela zlato medaljo za dve še neobjavljeni slikanici: Slon Stane ter Trije mucki in zmaj. Prva slikanica bo kmalu izšla pri pakistanski založbi Oxford University Press, druga pa v Turčiji in na Kitajskem.

Foto: Ilustracija Manice K. Musil (Pinterest)

Foto: Ilustracija Manice K. Musil (Pinterest)

Slikanica Slon Stane, ki je prepričala žirijo mednarodne ameriške revije The Magazine of Contemporary Illustration 3x3, ki jo sestavljajo ilustratorji in predstavniki priznanih založb, še ni izšla v knjižni obliki, medtem ko so Trije mucki in zmaj že izšli leta 2011 pri založbi Mladika. Ker pa avtorica ni bila zadovoljna s prvo likovno podobo, je slikanico ponovno ilustrirala in skrajšala besedilo. V novi likovni podobi bodo tako izšli pri pekinški založbi Modern Press Co. in turški Timas Publishig.

Ilustratorka se bo 8. julija predstavila v kitajskem Nanjingu, kjer bodo odprli razstavo ilustracij iz njenih prvih štirih slikanic, ki bodo izšle pri kitajski založbi Jiangsu Fine Arts Publishing House. Razstavljala bo predvsem ilustracije iz slikanice Pobalinska pujsa, ki je prejela že več mednarodnih nagrad in tudi domačo - lani je bila na knjižnem sejmu razglašena za najlepšo slovensko knjigo v kategoriji knjig za otroke in mladino.

Manica K. Musil, rojena v Mariboru, je vsestranska umetnica. Študirala je arhitekturo v Ljubljani. Njen prvi projekt - Občinska dvorana Gorišnica, ki ga je pripravila z Matejo Katrašnik, je prejel nagrado mladih arhitektov v Minsku na mednarodnem arhitekturnem natečaju Leonardo 2. regije UIA za najboljšo realizacijo. Bila je tudi soavtorica 11 slovenskih znamk med letoma 2002 in 2006.

Doslej je izdala sedem avtorskih slikanic pri petih različnih slovenskih založbah. Po predlogi slikanice Pobalinska pujsa nastaja v Lutkovnem gledališču Maribor predstava v režiji Mihe Goloba, ki bo premiero doživela oktobra. Avtoričine šivanke, ki so nastale v zadnjih treh letih, so prejele številna mednarodna priznanja. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo