Mariborski pianist Nejc Kamplet uspešen na tekmovanju v Ettlingenu


Avtor: slovenci Datum: 2742 dni nazaj.


Nemčija - Mladi mariborski pianist Nejc Kamplet je na 15. mednarodnem tekmovanju za mlade pianiste v nemškem Ettlingenu prejel drugo nagrado v starostni skupini do 20 let. Bienalno tekmovanje, ki slovi kot eno zahtevnejših, je potekalo med 6. in 14. avgustom. Prijavljenih kandidatov je bilo več kot 300.

Foto: Hina/STA

Foto: Hina/STA

V predtekmovanju so bili izbrani 103 kandidati, razdeljeni v dve starostni skupini: A do 15. leta in B do 20. leta starosti. Ocenjevala jih je mednarodna žirija devetih priznanih pedagogov in pianistov iz Nemčije, Velike Britanije, ZDA, Južne Koreje, Poljske in Belgije, ki ji je predsedoval Robert Benz (Nemčija).

Kamplet je doslej edini Slovenec, ki se je omenjenem tekmovanju uvrstil v finalni krog ter osvojil drugo nagrado; prva nagrada je pripadla hrvaškemu pianistu Ivanu Krpanu. V starostni skupini A pa je prvo nagrado osvojila Lauren Chang iz ZDA in drugo Hao Wei Lin s Kitajske, je sporočila klavirska pedagoginja Majda Jecelj.

Kamplet se klavirja uči od petega leta. Trenutno študira na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu. Sodeloval je na več glasbenih festivalih po Sloveniji in večkrat solistično nastopil z orkestrom. V letošnjem letu je osvojil že štiri prve nagrade na mednarodnih klavirskih tekmovanjih.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo