Maša za domovino v spremljavi Vokalne akademije Ljubljana


Avtor: U.S. Datum: 2371 dni nazaj.


Slovenska maša v Rijswijku, na zahodu Nizozemske, je junija tradicionalno namenjena molitvi za domovino. Letos jo je v petek, 9. junija, polepšal vrhunski nastop pevskega zbora iz Slovenije. Pevci Vokalne akademije Ljubljana so bili v teh dneh na turneji po Nizozemski, z veseljem so se odzvali vabilu tamkajšnjih rojakov, da jim po sprejemu na veleposlaništvu zapojejo v stoletni cerkvi sv. Bonifacija v Rijswijku.

Bogoslužje je kot običajno vodil dr. Zvone Štrubelj, slovenski izseljenski duhovnik za Belgijo, Nizozemsko, Luxemburg in Pariz in vodja Slovenskega pastoralnega centra v Bruslju. Pevce je posebej toplo pozdravil in jim zaželel uspešne nastope v teh krajih. Kratkega nastopa po maši so bili deležni tudi navzoči: Slovenci iz Haaga in okolice in njihovi nizozemski prijatelji. Posebej za to priložnost so bili prisotni tudi rojaki iz Limburga, potomci slovenske družine Videc. Pri maši so se spomnili njihove pokojne mame in tete Rezi, klene Slovenke, ki je, kljub temu, da nikoli ni živela v Sloveniji, ohranila trdne slovenske korenine.

Na nastopih v Amsterdamu in Haarlemu je imela Vokalna akademija Ljubljana veliko poslušalcev, ki znajo ceniti in poznajo vrhunsko zborovsko glasbo. Najbolj toplega aplavza pa so bili pevci vendarle deležni od hvaležnih rojakov, ki so se jim zahvalil tudi med druženjem po maši.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo