Mednarodna konferenca o gospodarskem povezovanju v Opatiji


Avtor: U.S. Datum: 1722 dni nazaj.


V Opatiji je 4.5.2018 pod pokroviteljstvom hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović potekala mednarodna konferenca o gospodarskem povezovanju. Udeležili so se je uradni predstavniki iz Slovenije in Hrvaške, med njimi minister, pristojen za Slovence v zamejstvu in po svetu, Gorazd Žmavc s sodelavci, dekan reške ekonomske fakultete dr. Alen Host, v imenu hrvaške predsednice, ter predstavniki lokalnih in županijskih oblasti in podjetniki iz Italije, Avstrije, Slovenije in Hrvaške.

Udeleženci opatijske konference so obiskali tudi Slovenski dom Bazovica na Reki. Foto: Mirjana Mirković

Ob tej priložnosti so podpisali tudi Sporazum o sodelovanju dveh slovenskih organizacij, Slovenskega deželnega gospodarskega združenja iz Trsta in Slovenske gospodarske zveze iz Celovca z županijsko podružnico Hrvaške gospodarske zbornice z Reke, tudi organizatorico dogodka. Namen sporazuma je spodbujati razvoj gospodarstva ter povezovanje in izmenjavo poslovnih informacij, znanja in izkušenj v prostoru Alpe Jadran. Sodelovanje naj bi okrepilo skupni kulturno-gospodarski prostor in tudi tam živečo slovensko narodno skupnost.

Več o regionalnem razvoju, gospodarskem povezovanju, ki ga tudi občasne politične napetosti med Slovenijo in Hrvaško ne ovirajo, mladih podjetnih rojakih pa v pogovoru Marjane Mirković z udeleženci konference.

Foto: Marjana Mirković


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo