MEDNARODNO SREČANJE SLOVENSKIH ZBOROV SARAJEVO 2019


Avtor: U.S. Datum: 1609 dni nazaj.


V soboto, 28. septembra 2019 je bilo v Domu oboroženih sil Bosne in Hercegovine organizirano srečanje slovenskih pevskih zborov iz Slovenije, Srbije in Bosne in Hercegovine v organizaciji Slovenskega društva Cankar iz Sarajeva pod pokroviteljstvom in podpori Urada Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu in pomoči Ministrstva obrambe Bosne in Hercegovine.

Na koncertu so nastopili moška pevska skupina "Fantje" in mešani pevski zbor Slovenskega društva Kredarica iz Novega Sada, ženski pevski zbor "Slovenčica" iz Tuzle, mešani pevski zbor Društva Slovencev Triglav "Davorin Jenko" iz Banja Luke, moški pevski zbor "Kapele" iz Slovenije, Mešani pevski zbor Globoko iz Slovenije inmešani pevski   zbor "Camerata Slovenica"  slovenskega društva Cankar  iz Sarajeva.
V prepolni dvorani Doma oboroženih sil Bosne in Hercegovine v Sarajevu se je vsak zbor predstavil s tremi slovenskimi pesmimi, na koncu pa so vsi  skupaj zapeli pesem vseh zborov "Rož, Podjuna, Zila" Pavla Kernjaka.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo