Meta PHoDcast 59: Manca G. Renko, zgodovinarka


Avtor: U.S. Datum: 2556 dni nazaj.


Spletna stran Metina lista je objavila pogovor z zgodovinarko Manco G. Renko o ruskem vplivu in pomenu slovanske vzajemnosti na severnem Jadranu v obdobju od marčne revolucije do začetka prve svetovne vojne. Posnetek pogovora najdete tukaj.

Manca G. Renko (foto: Mankica Kranjec)

Manca G. Renko (foto: Mankica Kranjec)

Manca G. Renko (@MancaGRenko) je na Filozofski fakulteti UL diplomirala iz zgodovine in nemškega jezika, nato je bila je mlada raziskovalka na Inštitutu za zgodovinske študije Znanstveno-raziskovalnega središča Koper ter asistentka za predmete 19. in 20. stoletja na Oddelku za zgodovino Fakultete za humanistične študije UP. Nedavno je oddala disertacijo o vlogi Rusije in vplivu slovanske vzajemnosti na severnem Jadranu med letoma 1848 in 1914, ki jo je pripravila pod mentorstvom dr. Jožeta Pirjevca in dr. Boruta Klabjana. Sicer pa je javnosti bolj poznana kot publicistka, odgovorna urednica portala AirBeletrina in programska vodja festivala Fabula.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo