Meta PHoDcast Zapisi 28: Nejc Haberman, bioinformatik


Avtor: slovenci Datum: 2770 dni nazaj.


NEJC HABERMAN je raziskovalec v laboratoriju Jerneja Uleta in zaključuje doktorski študij na University College London v Veliki Britaniji. Pred odhodom v Anglijo je na Univerzi v Mariboru zaključil magistrski študij bioinformatike.

nejc_haberman

  1. Kakšne okoliščine so te privedle na trenutno raziskovalno ustanovo?

V zadnjem semestru magistrskega študija bioinformatike na mariborski univerzi sem se prijavil na razpis za delovno mesto bioinformatika, ki ga je razpisal prof. Jernej Ule iz Laboratorija za molekularno biologijo v Cambridgu (LMB – Laboratory for Molecular Biology). Z Jernejem in njegovo skupino smo se hitro ujeli, tako da sem se jim ponovno pridružil po končanem magisteriju, kjer zdaj zaključujem doktorsko delo na University College London.

  1. Zakaj je tvoje raziskovalno področje zanimivo za nas?

Naše raziskovalno področje je zelo specifično in sicer raziskujemo interakcije proteinov, ki se vežejo na molekulo RNK. Ti proteini imajo zelo pomembno vlogo v celičnih procesih in so ključni za razumevanje določenih bolezni, kot so neurodegenerativne bolezni, kjer tudi tesno sodelujemo z Nevrološkim inštitutom na UCL.

  1. Kaj tvoje raziskovalno delo prispeva v skupno zakladnico znanja?

Razumevanje teh procesov na molekularnem nivoju lahko pripomore k učinkovitejšemu pristopu zaznavanja in zdravljenja teh bolezni v zgodnjih fazah razvoja.

Intervju si lahko v celoti preberete na portalu Metina lista.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo