Miklavžev slovenski dan v Luksemburgu


Avtor: U.S. Datum: 3073 dni nazaj.


Pravi slovenski dan na veliko se je tokrat odvijal v luči prazničnega decembra in številnih dogodkov, ki so zaznamovali nedeljo šestega decembra na prijetni, Slovencem v Luksemburgu že poznani lokaciji, Sang a Klang. Ta poseben dan, tako za otroke kot za odrasle, je pripravljalo in z veliko mero dobre volje izpeljalo kar deset prostovoljcev, ki so odprli vrata več kot 200 obiskovalcem.

In kaj vse smo doživeli na ta poseben, Miklavžev dan?

Otroci si bodo dan zagotovo zapomnili po Benjaminu – dečku, ki je sanjal o zlati roži, katerega sanje je v nepozabnem muzikalu uprizorila priznana slovenska igralka Melita Osojnik. Melita je izvedla dve predstavi, eno v angleščini in drugo v slovenščini. Prvo si je ogledalo okrog 30, drugo pa okrog 60 otrok. Skupaj s starši je predstava torej pritegnila okrog 180 ljudi.

Melita Osojnik je s sodelavko Gabrijelo za vse otroke organizirala tudi delavnico ročnega izdelovanja lutk, prav tako pa na dogodku ni manjkalo pokušanja domačih dobrot. Otroci so po dogodku doživeli tudi težko pričakovan obisk Miklavža, ki je seveda, kot nalaga stari običaj, obdaril pridne otroke. Po otroškem delu pa smo bili obdarjeni tudi starejši, ki smo se lahko do solz nasmejali ob izvirnih šalah mednarodno priznane komičarke Martine Ipše. Nekaj čez 40 obiskovalcev se je pred in po predstavi imelo priložnost družiti, pokusiti slovenske dobrote in kupiti tudi nekaj vedno zaželenih slovenskih proizvodov (od čokolade Gorenjke do Laškega piva). Za dobre ritme in pozitivne vibracije je poskrbel DJ Cro Glux, Martina pa nas je vse opomnila, da smo Slovenci res neverjetni, saj smo prišli celo tako daleč, kot je Luksemburg in se našli tudi tukaj. Tako smo s prijetnim doživetjem, zadovoljenim apetitom in v zabavni družbi zaključili še enega od slovenskih dogodkov, ki nam je popestril ta že tako veseli december.

Ob iztekajočem se letu vsem skupaj želimo miru in topline polne božične praznike. Skok v leto 2016 pa naj pomeni le nov korak na poti k uresničevanju vaših sanj. Ob tem vas vabimo, da spremljate slolux.eu, kjer bomo sproti objavljali dogajanje v okviru Slovenskega društva v Luksemburgu in vas povabili na prenekateri dogodek, ki vam bo popestril življenje v Luksemburgu.

Besedilo in fotografije:Nina Mazgan, PR društva

slodan9 slo dan3 Slovenski dan 2


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo