Miklavževanje v Berlinu


Avtor: slovenci Datum: 2743 dni nazaj.


V soboto, 3. 12. 2016, zvečer je slovenske otroke v Berlinu obiskal sv. Miklavž. Otroci so pod vodstvom učiteljice dopolnilnega pouka slovenščine Magdalene Novak pripravili bogat in zanimiv kulturni program. Program so otvorili predšolski otroci, ki so zapeli pesmi Mi se imamo radi, Mojster Jaka, Ringa ringa raja in Potoček ter recitirali slovensko ljudsko pesem Imeli smo kozlička. V nadaljevanju so nastopili šolski otroci vseh skupin v Berlinu. Recitirali so številne pesmi Anje Štefan (Tri repice, Devet pogumnih miši, Ko krasimo smrečico, Snežinke), Toneta Pavčka (Čuri Muri, Prvič v šolo) in drugih pesnikov (Lestev in sirček, Uspavanka, Jabolko). Mak Podgoršek je prebral zgodbico Primoža Suhodolčana O fantu, ki je plezal na ograje, in zaigral na čelo. Nato so učenci torkove in sredine skupine odigrali dva dramska prizorčka – Sovico Oko Svetlane Makarovič in slovensko ljudsko pravljico Biski volk, rávanški petelin in lisica iz Zagate.

dsc05803-1-2

V drugem delu programa so učenci za občinstvo pripravili t.i. „ugankarski maraton“ - živalske uganke Anje Štefan. Vsak učenec je povedal eno ali več ugank. Ob vsaki uganki je občinstvo na elektronski prosojnici lahko videlo po tri fotografije za lažje ugibanje. V ugibanju so bili zlasti glasni otroci, ki so se ob kvizu očitno zabavali.

Starši so otroke in učiteljico nagradili z bučnim aplavzom, sv. Miklavž pa je s pomočjo angelčkov razdelil darila. Vse zbrane sta pozdravila tudi gostitelj in slovenski župnik v Berlinu gospod Izidor Pečovnik - Dori ter veleposlanica gospa Marta Kos Marko.

Foto: Sašo Podgoršek


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo