Minister Gorazd Žmavc čestital uredništvu in vsem sodelavcem tednika Novi glas ob dvajsetletnici izhajanja tednika


Avtor: slovenci Datum: 3019 dni nazaj.


Minister Gorazd Žmavc čestital uredništvu in vsem sodelavcem tednika Novi glas ob dvajsetletnici izhajanja tednika z naslednjimi besedami »Spoštovani urednik Jurij Paljk, spoštovano uredništvo in vsi sodelavci tednika Novi glas – iskreno vam vsem čestitam ob dvajsetletnici izhajanja vašega in našega tednika!

Dvajset let se že trudite uravnovesiti medijski prostor slovenske narodne skupnosti v Italiji in bralcem nuditi dostop do celovitih informacij. S svojim odgovornim delom in poslanstvom nagovarjate širok krog bralcev. S sodelovanjem s pisci s slovenske strani pa vsak teden prehajate nevidno mejo med dvema državama. Vaše besede željo čakajo Slovenci po svetu. Tudi s tem dokazujete, da enotni slovenski kulturni prostor dejansko obstaja.

Kulturno in versko poslanstvo tednika Novi glas je za Slovence v Italiji in v Sloveniji pomembno. Vaše poslanstvo tako ni le v podajanju informacij z različnih področij, od politike, družbenega dogajanja, gospodarstva, športa, ampak tudi v krepitvi slovenske narodne zavesti. Ko vsak teden vstopate v domove svojih bralcev, jim prinašate slovensko kulturo in duhovni razmislek o ljudeh, dogajanju in stvarstvu. Narod nikoli ne sme pozabiti na svoje korenine. Vaše poslanstvo je, da ljudem v čim večji meri prinašate zavedanje o tem, da smo Slovenci kot narod ostali in bomo obstali samo, če se bomo tega zavedali in to dejavno hoteli.

Ob praznovanju dvajsetletnice vam želim, da bi kljub časom, ki niso najbolj naklonjeni tiskanim medijem, ohranili optimizem. Kjer je volja, tam je tudi pot. Vaše uredništvo je sicer majhno, a je mlado in perspektivno. Zato vam zaupam, da boste tudi v prihodnje znali s pravimi rešitvami poiskati pot do bralcev.

Želim vam, da bi se pogumno podali na pot proti novim dvajsetim letom izdajanja tednika« je ob koncu zapisal minister Žmavc.

Besedilo: Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo