Minister Gorazd Žmavc na gospodarskem kongresu regije Alpe-Adria (Potenti Alpe-Adria 15)


Avtor: slovenci Datum: 3066 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je udeležil Gospodarskega kongresa za podjetnike regije Alpe Adria.

Gospodarski kongres, ki ga organizirata Slovenska Gospodarska Zveza in gospodarska zbornica Koroške, s celodnevnim kongresom išče odgovore na skupne gospodarske izzive ter potenciale regije Alpe Jadran.


Minister Žmavc je vse prisotne tudi nagovoril. Poudaril je »veseli me tudi, da je med današnjimi predavatelji toliko uspešnih Slovencev in tudi veliko mladih poslovnežev slovenskega rodu, ki prihajajo iz vseh treh držav, in ki s svojim delom žanjejo mednarodne uspehe. Prav vi ste ponos Slovenije in ste odraz dejstva, da je slovenska uspešnost globalna in se nikakor ne zaustavi znotraj geografskih meja«.


V nadaljevanju je izpostavil, da regijsko sodelovanje je in ostaja ena od prioritet Urada, ki se zaveda, da je prihodnost Evrope v skupnem razvoju širšega kulturno-gospodarskega regijskega prostora. Ključnega pomena je, da se vse sile usmerijo v skupni razvoj regije z željo in upanjem, da skozi dogodke kot je današnji, da se najdejo prave poti do večjega gospodarskega, kulturnega, socialnega, infrastrukturnega in drugega sodelovanja.

»Pri vseh naporih pa je prav slovenska skupnost, ki živi in je živela v vseh državah, ki tvorijo regijo Alpe-Jadran (Alpe Adria),  lahko pomemben most oziroma povezovalni člen!  Zato bo naš Urad za Slovence v zamejstvu in po svetu skrbno in konkretno podpiral skupne rešitve in nadaljnje podobne dogodke ter projekte«, je ob koncu dejal minister Žmavc.

V nadaljevanju se bodo na konferenci, v štirih okroglih mizah, predstavili predstavniki gospodarstva iz regije, mladi startupi ter drugi ugledni gostje.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo