Minister Gorazd Žmavc s predstavniki štirih slovenskih časnikov v Italiji


Avtor: U.S. Datum: 2195 dni nazaj.


Kako nagovarjati mlade in istočasno ostati zvesti starejšim, ki spleta ne poznajo in se ga ne poslužujejo, to je izziv za današnje slovenske časopise v Italiji.

Minister Gorazd Žmavc s predstavniki štirih slovenskih časnikov v Italiji.

Minister Gorazd Žmavc s predstavniki štirih slovenskih časnikov v Italiji. Foto: Marino Marsič

V petek, 16. februarja 2018, se je je minister Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc v Trstu na sedežu Slovensko kulturno gospodarske zveze v ulici sv. Frančiška sestal s predstavniki štirih slovenskih časnikov v Italiji. Srečanja so se udeležili predsedniki upravnih odborov in odgovorni uredniki Primorskega dnevnika, tednikov Novi Matajur in Novi glas ter štirinajstdnevnika Dom.

Kot gostitelj je predsednik SKGZ Rudi Pavšič ministra pozdravil in uvedel pogovor, predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj je razložil, da so se pred dnevi v Ljubljani dogovorili za sestanek, minister Gorazd Žmavc pa je pojasnil, da so časniki z drugimi slovenskimi mediji temeljnega pomena za narodno skupnost v Italiji.

Na sestanku je prišel na dan predvsem izziv svetovnega spleta, ki zahteva od slovenskih časnikov prisotnost tako na spletu kot v tiskani obliki.

Več na v tedniku Novi glas.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo