Minister Gorazd Žmavc se je udeležil 21. posveta slovenskih organizacij v Nemčiji


Avtor: slovenci Datum: 2822 dni nazaj.


Gorazd Žmavc, minister odgovoren za področje odnosov med Republiko Slovenijo in avtohtono slovensko narodno skupnostjo v sosednjih državah ter med Republiko Slovenijo in Slovenci po svetu, se je na povabilo predsednika Slovenskega kulturnega in športnega društva Maribor iz Hildna, Jožefa Pahiča, v času od 04. marca do 06. marca 2016, v Baasmu v Nemčiji, udeležil 21. posveta slovenskih organizacij v Nemčiji.

4-publika

Gre za tradicionalno srečanje, ki obsega delavnice, predavanja in razprave ter je posvečeno aktualnim tematikam s področja kulture, pedagogike in socialnega dela. Minister Gorazd Žmavc se je na okrogli mizi z naslovom "Vpetost slovenskih društev v nemško lokalno okolje" srečal s predstavniki slovenskih društev, župnij in učiteljev slovenskega jezika v Nemčiji in z njimi izmenjal stališča in poglede na aktualno problematiko življenja in dela  skupnosti Slovencev živečih v Nemčiji. Tokratnega posveta se je udeležilo preko 100 predstavnikov slovenskega kulturnega in gospodarskega življenja iz vse Nemčije in G. Scheib, nekdanji župan mesta Hilden, prijatelj Slovenije in še posebej  mesta Maribor. Na vseh področjih posveta so udeleženci opazili občuten dvig kvalitete obravnavanih tem posveta, kar je dobra popotnica posveta tudi za naprej.

Vir: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo