Minister Gorazd Žmavc se je v udeležil slavnostnega koncerta ob deseti obletnici zbora Encijan v Pulju


Avtor: slovenci Datum: 2838 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc se je v soboto, 27. februarja 2016 udeležil slavnostnega koncerta, ki ga je priredilo slovensko kulturno društvo Istra, ob deseti obletnici zbora Encijan v Pulju.

12779025_1028762817161136_3045821024594011997_o

Minister Žmavc je s pozdravnimi besedami nagovoril vse prisotne ob slovenskem kulturnem prazniku. Ob tej priložnosti je minister Žmavc poudaril, da je pevski zbor Encijan eden resnično najboljših pevskih zborov v celotnem slovenskem zamejstvu, ki obsega področje štirih Sloveniji sosednjih držav, kjer Slovenci živijo kot avtohtona narodna skupnost.

V nadaljevanju je izpostavil, da Urad društvo Istra uvršča med najaktivnejša in najustvarjalnejša slovenska društva na Hrvaškem.  »Čutim dolžnost, da se zahvalim vsem, ki ste doslej društvo vodili ali se drugače trudili zanj;  naj mi bo pa ob tem dovoljeno eno osebo, ki je društvo vodila polno desetletje, omeniti tudi poimensko.  Seveda gre za gospo Klaudijo Velimirović, ki je pred kratkim oddala predsedniško funkcijo, s svojo požrtvovalnostjo, delavnostjo in ustvarjalnostjo pa je odločilno in pozitivno zaznamovala slovensko sceno na puljskem ter tudi ostalem istrskem področju v zadnjem desetletju« je dejal minister.

Ob zaključku nagovora je minister omenil veliko gesto celovške slovenske založbe, imenovane Mohorjeva družba, ki je društvu Istra letos brezplačno podarila okrog 400 novih slovenskih knjig in izrekel besede zahvale.  Ob koncu pa vsem skupaj zaželel veliko užitka ob poslušanju izbrane ter kvalitetne zborovske glasbe;  praznujočemu Encijanu, društvu Istra in vsem puljskim ter istrskim Slovencem pa še mnogo aktivnih, ustvarjalnih in zadovoljnih let! 

Besedilo: Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu

Fotografije: SKD Istra Facebook


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo