Minister Žmavc na zahodu ZDA in Kanade


Avtor: U.S. Datum: 2320 dni nazaj.


Minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc z delegacijo bo na delovnem obisku v San Franciscu, Seattlu, Vancouvru in Winnipegu. Glavni namen obiska je krepitev stikov s pomembnimi slovenskimi skupnostmi ter iskanje novih možnosti za sodelovanje, predvsem na področju znanosti, pa tudi kulture, gospodarstva in turizma.

San Francisco. Foto: pixabay.com

San Francisco. Foto: pixabay.com

Minister bo najprej obiskal cvetočo skupnost novejših izseljenih Slovencev, ki v Kaliforniji delujejo v sodobnih industrijah. Na Standford University se bo skupaj z učiteljico slovenščine Mijo Rode pogovarjal o ustanovitvi lektorata slovenskega jezika. Srečal se bo z izjemno aktivnim društvom American Slovenian Education Foundation (www.ASEF.net) in drugimi predstavniki skupnosti za katere bo zvečer tudi priredil svečani sprejem. Naslednji dan se bo v Seattlu srečal z društvom Slovenska miza ter z kandidatom za častnega konzula RS. Naslednji dan bo minister obiskal slovensko skupnost v Vancouvru, Kanada, kjer bo Antropološkemu muzeju Britanske Kolumbije predal masko slovenskega kurenta in se družil z slovensko skupnostjo.

Zadnja dva dni bo preživel pri slovenski skupnosti v Winnipegu (http://www.canadianslovenian.mb.ca/), kjer se bo tudi sestal s predstavniki vlade province Manitoba.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo