Minister Žmavc zaključil z obiskom v ZDA


Avtor: slovenci Datum: 2923 dni nazaj.


Cleveland - Gorazd Žmavc, minister za Slovence v zamejstvu in po svetu, je na zadnji dan gostovanja v Združenih državah Amerike v spremstvu generalnega konzula Andreja Rodeta obiskal vrsto ustanov v Clevelandu. Tako si je ogledal slovenski župniji oziroma cerkvi sv. Vida in Marije Vnebovzete, obiskal je prenovljeni in razširjeni dom za ostarele, v katerem je več kot polovica stanovalcev slovenskega rodu, posebno presenečenje pa je bil Slovenski muzej Polke, po zagotovilu upravitelja Jožeta Valenčiča edini te vrste na svetu. 

Minister Žmavc z Jožetom Valenčičem pred eno od vitrin v Muzeju polke.

Minister Žmavc z Jožetom Valenčičem pred eno od vitrin v Muzeju polke.

Minister je bil tudi gost neposrednega prenosa radijske »polka« oddaje v izvedbi Valenčiča in legendarnega Tonyja Petkovška. Nato si je ogledal še Slovensko pristavo, priljubljeno slovensko letovišče s počitniškimi hišicami, velikim bazenom in paviljonom ter novo dvorano za prireditve.

minister_žmavc

Minister Žmavc s Philom Hrvatinom, predstavnikom clevelandske podružnice KSKJ in članom upravnega odbora v Slovenskem domu za ostarele.

Zadnji dan gostovanja v ZDA in Clevelandu se je zaključil s pogovorom s predstavnikoma clevelandskih podružnic Slovenka narodna podporna jednota (SNPJ) in Ameriška slovenska katoliška jednota (KSKJ) Joem Valenčičem in Philo Hrvatinom ter z Milanom Ribičem, predstavnikom v Svetu Vlade RS za Slovence po svetu in podpredsednikom Slovenske pristave.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo