Mladi iz štirih držav se povezujejo.


Avtor: slovenci Datum: 2804 dni nazaj.


V slovenskem hotelu Lipa v Monoštru je v petek, 8. julija  in soboto, 8. julija 2016, potekala konferenca “Povezujmo”, ki sta jo letos prvič soorganizirala Mladinski svet Slovenije in Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu s ciljem povezati in vzpostaviti temelje za trajne vezi med mladimi Slovenci, ki živijo v Avstrij, na Madžarskem, na Hrvaškem, v Italiji in v Sloveniji, s ciljem utrjevanja in ohranjanja narodne, jezikovne ter kulturne identitete, medsebojno povezovanje mladih in mladinskih organizacij ter povezovanja organizacij iz zamejstva in njihovega članstva z Republiko Slovenijo in krepitev dejavnosti mladih in za mlade.

Fotografije je simboilčna.

Fotografije je simboilčna.

Na dvodnevni konferenci so mladi iz Hrvaške, Slovenije, Avstrije in Madžarske pripravljali skupne projektne predloge s ciljem prijave na evropske razpise in pripravljali predloge in priporočila za odločevalce.  Ob zaključku prvega dne konference sta mlade nagovorila tudi minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc ter Generalni Konzul RS v Monoštru, dr. Boris Jesih.

S pomočjo treh trenerjev MSS so mladi predstavniki iz štirih držav v dveh dneh in v treh projektnih skupinah prišli do konkretnih projektnih idej in pripravili priporočila za odločevalce, ki bodo na voljo kmalu tudi na tem portalu.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo