“Moja hiša je tvoj dom” – vabilo v Pišece


Avtor: U.S. Datum: 2107 dni nazaj.


Društvo za varovanje maternega jezika, naravne in kulturne dediščine „Maks Pleteršnik“ Pišece v sodelovanju z OŠ Maksa Pleteršnika Pišece ob finančni podpori Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu tudi letos organizira bivanje slovenskih skupin oziroma družin, ki živijo izven domovine, v svoji vasi. Vabijo v Pleteršnikovo zidanico, ki je v osrednjem delu tudi kulturni spomenik.

Pišece so vasica v zaščitenem območju Kozjanskega parka, na poti med Termami Čatež pri Brežicah na jugu in Termami Olimia v Podčetrtku na severu.  Prireditelji želijo, da bi bogato kulturno, jezikovno zapuščino Maksa Pleteršnika in naravno dediščino lahko doživelo čim več rojakov. Tako ohranjajo spomin na dragoceno slovarsko delo Maksa Pleteršnika, ki ¨Dal narodu je svojemu zaklad, odkril bogastvo mu slovenskega jezika,¨ kot piše na njegovem nagrobniku v Pišecah.

Več podatkov in obrazec za prijavo: Vabilo s prijavnico 18

Spodaj si lahko preberete lanske obiskovalke Pleteršnikove zidanice v Pišecah. Članek je bil objavljen v Biltenu beograjskih Slovencev.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo