‘Moje srce je slovensko in to vedo vsi!’


Avtor: U.S. Datum: 1525 dni nazaj.


Z Olgo Voglauer o uspehu na volitvah in politični karieri na Dunaju, s Slovenci na Hrvaškem o njihovem delovanju, s Katjo Grubiša o študiju v Ljubljani, z Nindirik Indrik pa o porabskem gledališču.

»Verjeli smo, tako dobrega rezultata pa nismo pričakovali«, pravi vodja koroških Zelenih Olga Voglauer po velikem uspehu na avstrijskih parlamentarnih volitvah. V avstrijskem državnem zboru bo zastopala koroške Slovence in vse druge narodne skupnosti, zagotavlja. Zakaj prav Zeleni, nas med drugim zanima v tokratni oddaji.

Pridružimo se Slovencem na Hrvaškem, ki so svoje redno letno srečanje tokrat pripravili v osrednji Istri.

Ob začetku novega študijskega leta se pogovarjamo z reško rojakinjo Katjo Grubiša, ki nadaljuje študij komunikologije na Fakulteti za družbene vede. Izkušnje po 4 letih študija v Ljubljani so tako dobre, da se je vpisala na podiplomski študij.

Porabska slovenska gledališka družina Nindrik Indrik s svojimi predstavami zabavati občinstvo. Zabavajo pa se tudi igralke in igralci, veseli nastopanja v svojem jeziku. Kaj so pripravili letos?

Prisluhnite oddaji: Sotočja (Radio Prvi)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo