“Moraš čutiti, moraš biti ponosen, da si Slovenec”


Avtor: U.S. Datum: 2290 dni nazaj.


Tako kot po številnih krajih v slovenskem zamejstvu so tudi v Porabju proslavili slovenski kulturni praznik. V sodelovanju s Pokrajinsko in študijsko knjižnico Murska Sobota je slovenski generalni konzulat v Monoštru 5.2.2018 pripravil večer pravljic za odrasle.

Večer pravljic za odrasle, Monošter Foto: Silva Eöry

Osrednja prireditev, ki sta jo tokrat skupno pripravili obe krovni organizaciji porabskih Slovencev, pa je bila 9.2. 2018 v Slovenskem domu v Monoštru. Slavnostni govornik Karel Holec, predsednik kulturnega in turističnega društva Andovci, je zbranemu občinstvu spregovoril tudi o pomenu ohranitve kulture.

"“Da je treba ohraniti porabsko kulturo, ni vprašanje. Samo kako in kje začeti? Kultura ni samo jezik, ples in petje. Je veliko več. Na žalost kulture ne moreš dedovati, zato se mora vsaka generacija truditi, da jo ohrani na svoj način. Pravijo, da se lahko vsega naučiš. Toda znanje ni vse. Moraš tudi čutiti, moraš biti ponosen, da si Slovenec.

Več o praznovanju v Monoštru, kjer so podelili priznanja Urada za Slovence v zamejstvu in po svetu, lahko slišite v prispevku Silve Eöry v radijski oddaji Sotočja.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo