Na Dunaju prvi slovenski vrtec


Avtor: U.S. Datum: 2199 dni nazaj.


V neposredni bližini dunajskega mestnega parka je včeraj (v ponedeljek, 9. aprila 2018) potekal informativni dan prvega slovenskega dvojezičnega vrtca na Dunaju, ki bo svoja vrata odprl jeseni. Dogodka se je udeležilo 20 slovenskih družin, pridružila pa se jim je tudi slovenska veleposlanica na Dunaju Ksenija Škrilec. Veleposlanica je v nagovoru izrazila priznanje pobudnikom in podporo veleposlaništva prvemu projektu, ki slovenskim družinam na Dunaju omogoča vzgojo otrok v maternem jeziku. Vrtec bo sprva deloval v okviru zasebnega vrtca Schmetterling.

Pogled na Dunaj s kupolo Karlove cerkve v ospredju.

Pogled na Dunaj s kupolo Karlove cerkve v ospredju. Foto: Bernd Gross, wikipedia.

Kot so sporočili iz vrtca, bodo slovenski otroci vključeni v že obstoječe nemško-angleške skupine. Dodatno bo za njih vsak dan skrbela tudi slovenska vzgojiteljica, ki bo poleg obstoječega rednega programa vrtca pripravljala tudi ustvarjalne in poučne delavnice v slovenskem jeziku.

Tričetrtinski delež finančnega prispevka staršev bo pokrilo neprofitno društvo Iniciativa za slovenski vrtec, ki denar zbira z donacijami, del stroškov pa bo pokrilo mesto Dunaj. Starši bodo tako vsak mesec plačali 70 evrov za posamičnega otroka, kar je primerljivo s prispevkom v dunajskih javnih vrtcih. Letos je za otroke razpisanih skupno deset mest v skupini do treh let in v skupini od treh do šest let.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo