Na Dunaju razstava Melange expanded s šestimi slovenskimi umetnicami


Avtor: slovenci Datum: 2714 dni nazaj.


Dunaj - V razstavnih prostorih Brotfabrik na Dunaju si je do 23. julija mogoče ogledati postavitev Melange expanded - Transformation der Wirklichkeit / Transformacija resničnosti, na kateri se predstavljajo umetniki iz Nemčije, Avstrije in Slovenije. Slednjo zastopajo Polona Demšar, Maša Gala, Taja Ivančič, Paola Korošec, Eva Petrič in Saba Skaberne.

Stephansdom_Vienna_July_2008_(27)-Stephansdom_Vienna_July_2008_(31)

Umetnikom z Dunaja in Münchna pod prvotnim imenom Melange - v münchenskem White Boxu leta 2012 in v dunajskem Künstlerhausu leta 2014 - se na letošnji bienalni razstavi pridružuje ljubljanski sestav, šest članic Društva likovnih umetnikov Ljubljana (DLUL).

Pod razširjenim imenom skupnega letošnjega nastopa Melange expanded - Transformacija resničnosti se bodo umetniki najprej predstavili na Dunaju, nato pa pozneje še v Ljubljani, v razstavnem prostoru DLUL in na Ljubljanskem gradu, so sporočili iz društva Visart.

Kot je zapisal Aleksander Bassin, razstava Melange ni le program, temveč tudi prvi korak k bodočemu sodelovanju samoupravnih umetniških skupin, in to s ciljem ustvariti mednarodno umetniško mrežo na evropski ravni. Melange namerno postavlja različne umetniške smeri eno k drugi, tako da vsaka posamezno dobi več pozornosti. Vir: STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo