Na dvojezičnih šolah 75 maturantov


Avtor: U.S. Datum: 2041 dni nazaj.


Centralna matura je postala rutina in je tokrat potekala brez težav in negativnih presenečenj, ugotavljajo na vseh treh dvojezičnih višjih šolah na Koroškem. Zrelostne izpite je na teh izobraževalnih ustanovah že v prvem poskusu uspešno opravilo skupno 75 maturantk in maturantov.

Stavba Slovenske gimnazije in dvojezične Trgovske akademije v Celovcu.

Stavba Slovenske gimnazije in dvojezične Trgovske akademije v Celovcu.

Na Slovenski gimnaziji je opravilo zrelostni izpit 43 dijakinj in dijakov, na Dvojezični trgovski akademiji (TAK) je k maturi nastopilo 22 kandidatk in kandidatov, pravi ravnatelj TAK Hanzi Pogelschek. Šest dijakinj in dijakov TAK je maturo opravilo z odliko, ena maturantka pa z dobrim uspehom. Skupno je zrelostni izpit na TAK v prvem poskusu opravilo 19 maturantk in maturantov.

Med maturantkami in maturanti dvojezične trgovske akademije še posebej izstopa Nika Rant. Ne le, da je maturo opravila s samimi prav dobrimi ocenami, je zrelostni izpit na trgovski akademiji opravila že po štirih letih, in ne po petih, kot vsi ostali.

Višja šola za gospodarske poklice v Šentpetru pri Šentjakobu ima od torka naprej trinajst novih absolventk in absolventov. Nekateri pa se bodo potrudili še jeseni, je pojasnil ravnatelj izobraževalne ustanove Stefan Schellander.

RTV Slovenija - Slovenci v sosednjih državah / http://volksgruppen.orf.at/slovenci


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo