Na filipinskem otoku pogreša sneg


Avtor: U.S. Datum: 2483 dni nazaj.


Ljubiteljica potovanj Darja Hribar je obiskala številne države. V tistih, ki so ji bile še posebej všeč, je oprezala za poslovnimi priložnostmi, da bi se lahko tja tudi preselila. Po izobrazbi ekonomistka je takšno lokacijo našla na filipinskem otoku Boracay, sicer znanem po turističnih aranžmajih za razvajanje in športnem udejstvovanju.

S takratnim partnerjem gostincem sta odprla restavracijo s široko ponudbo pretežno italijanskih dobrot, rib, poslovenjenih filipinskih jedi in z veliko izbiro vin. Ponudbo, kakršne takrat na otoku ni bilo. Po gostinski izkušnji se je pozneje posvetila poučevanju joge.

Pet kilometrov dolg in na najožjem delu samo kilometer širok otok pa je začel izgubljati svojo rajsko privlačnost. “Ker je tako zelo popularen, pravijo, da ga bo popularnost pokončala. Vsak dan je nastal nov lokal, hotel, zelo težko najdeš kotiček zase, narava izginja. To pa se pozna tudi na čudovitem turkiznem morju, saj veselo cveti, ko so temperature najvišje.”

Ker pogreša zimo in predvsem smučanje, se bo kmalu vrnila v domovino. Za zdaj ima kupljeno le enosmerno letalsko vozovnico.

Oddajo Globalna vas lahko poslušate na spletni strani Val 202.

Darja Hribar na tečaju joge v Indiji.

Darja Hribar na tečaju joge v Indiji. Foto: Osebni arhiv


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo