Na “Okusih ob meji” tudi zamejska vas


Avtor: U.S. Datum: 1978 dni nazaj.


Mesto Gorica se počasi pripravlja na svojo največjo prireditev Okusi ob meji, ki bo stekla v četrtek, 21. septembra. Mestne ulice bodo zopet poplavili ljudje, zvoki, vonjave in vse bo utripalo ob dobrotah in specialitetah evropske in svetovne kuhinje.

Tudi pri Zvezi slovenske katoliške prosvete iz Gorice se že pripravljajo na sodelovanje pri omenjeni poulični manifestaciji, ki se bo odvijala po goriških ulicah od 21. do 24. septembra. Tako kot prejšnja leta, bo ZSKP postavila veliki šotor v ulici Crispi, ob Trgovinski zbornici.

Skupaj s stojnicami društev Sabotin iz Štmavra, F.B. Sedej iz Števerjana, Vrh sv. Mihaela, Hrast iz Doberdoba, MePZ Lojze Bratuž iz Gorice, katerim se bo pridružila še stojnica Vinoteke Števerjanski griči, bo sestavila skupen prostor, t.i. zamejsko vas.

Ponudba enogastronomskih dobrot bo raznolika. Vsako društvo bo ponudilo svoje specialitete. Tudi briških vin ne bo manjkalo.

Poleg kulinarike bo poskrbljeno tudi za glasbeno razvedrilo. V živo bodo nastopili ansambli, ki delujejo v okviru SCGV Emil Komel. Člani Radio Spazio, ki predvaja Slovenske oddaje, bodo vrteli narodno-zabavno glasbo.

V sredo je v prostorih sejne sobe Kulturnega centra Lojze Bratuž potekal sestanek ZSKP. Prisotna so bila vsa društva, ki bodo sodelovala na velikem enogastronomskem prazniku. Sestanka sta se udeležila tudi goriška odbornica Arianna Bellan in predsednik Sveta slovenskih organizacij Walter Bandelj. Odbornica je v glavnih obrisih obrazložila potek prireditve ter novosti glede varnostnih ukrepov. Pri ZSKP se nadejajo, da bodo tudi letos uresničili ta skupen projekt. Predsednica, Franca Padovan se vnaprej zahvaljuje društvom, ki so pristopila k temu projektu in vabi, v četrtek, 21. septembra, ob 19. uri, na odprtje skupne stojnice slovenskih društev v ulici Crispi.

Vir: Zveza slovenske katoliške prosvete


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo