Na razpis za nagrado Horus 2016 je prispelo 24 vlog


Avtor: slovenci Datum: 2790 dni nazaj.


Na razpis za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost  HORUS 2016 je do 19. oktobra 2016, ko se je razpis zaključil, prispelo 24 vlog. Od tega je prispelo za kategorijo Strateška nagrada šest vlog, za priznanje za Projekt šest vlog, za priznanje Press je prispela ena vloga, za kategorijo zavodi in druge organizacije ena vloga in deset vlog za posebna priznanja. Za kategorijo socialna podjetja in novinarji ter velika podjetja vlog ni bilo. Vloge bodo v novembru 2016 poslane v ocenjevanje različnim neodvisnim strokovnjakom. Ocenjevanje bo potekalo v dveh krogih, za uvrstitev med finaliste morajo kandidati zbrati vsaj 51 % vseh možnih točk. 16. novembra 2016 bodo znani finalisti, podelitev nagrad Horus 2016 pa bo v začetku decembra 2016.

Za Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2016 se potegujejo različne pravne osebe in posamezniki. Za strateško nagrado Horus 2016 se v kategoriji zavodi poteguje AJPES - Agencija Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve, v kategoriji mikro podjetja IDentiks kartični sistemi d.o.o., v kategoriji majhna podjetja Saubermacher - Komunala Murska Sobota d.o.o., DATA, poslovne storitve, d.o.o. in  Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o., v kategoriji srednje velika podjetja pa SNAGA, družba za ravnanje z odpadki in druge komunalne storitve, d.o.o. ter DOSOR dom starejših občanov d.o.o.. V kategoriji velikih in socialnih podjetij za strateško nagrado prijav ni bilo. Za priznanje Press kandidira Javno podjetje Komunala Brežice d.o.o.. Za priznanja za Projekt sta se v kategoriji mikro podjetja prijavila BNI Adria d.o.o. in Contall d.o.o.,v kategoriji velika podjetja pa Adriatic Slovenica d.d., Lidl Slovenija d.o.o. k.d. z dvema vlogama in Nova KBM d.d.. Za posebna priznanja v kategoriji splošno so predlagali državljani Slovenije naslednje kandidate: dr. Danica Purg, Jurček Nowakk in dr. Tanja Bagar. V kategoriji Podjetnik s slovenskimi koreninami, ki deluje v zamejstvu oz. po svetu, so slovenska veleposlaništva po svetu za posebno priznanje predlagala naslednje kandidate:  Andreja Valtanen (Finska), Darijo Križ (Švedska), Ivan Štraus (Bosna in Hercegovina), John Doma (Kanada), dr. Jure Leskovec (ZDA), Marko Benda (Bolgarija), Pavel Košir (ZDA).

Razpis za nagrado Horus je objavljen osmič. Z razpisom želijo partnerji poiskati in nagraditi celovite pristope pravnih oseb in posameznikov k družbeni odgovornosti. Slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2016 podeljujeta IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – Slovensko društvo za odnose z javnostmi v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji, zlasti Združenjem delodajalcev Slovenije, Združenjem Manager, Štajersko gospodarsko zbornico in CNVOS - Centrom za informiranje, sodelovanje in razvoj nevladnih organizacij. Nagrado sofinancirajo prijavitelji, Urad Vlade RS za Slovence v zamejstvu in po svetu, Urad RS za mladino in Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani.

Nagrada Horus sodelujočim ne predstavlja le nagrade, temveč predvsem učni proces in samoanalizo stanja na področju družbene odgovornosti pravne osebe. Vse to je osnova za kakovostno pripravo strategije in s tem poročila o družbeni odgovornosti pravne osebe, kar bo zlasti od velikih podjetij v letu 2017 zahtevala tako evropska, kot slovenska zakonodaja.

Dodatne informacije:

IRDO - Inštitut za razvoj družbene odgovornosti, mag. Anita Hrast, direktorica
gsm: 031 344 883, e-pošta: nagrada.horus@irdo.si


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo