Nagrada Radiu Agora in šolarjem iz Celovca


Avtor: U.S. Datum: 2042 dni nazaj.


Šolarke in šolarji 3. A razreda NMS 6 Celovec in radio Agora bodo jutri, 18. oktobra 2018, na Dunaju  prejeli nagrado Media Literacy Award (MLA) v kategoriji avdio za radijsko oddajo "naravne nesreče".

3. A razred NMS 6 Celovec / Klagenfurt. Foto: Radio Agora

Nagrado podeljuje avstrijsko zvezno ministrstvo za izobraževanje, znanost in raziskave za najbolj izstopajoče in ustvarjalne izobraževalne projekte na šolah iz vseh evropskih držav. MLA sodi med najpomembnejše medijske pobude v Evropi. Od leta 2001 vsako leto nagrajujejo šolarke in šolarje v kategorijah: medijska didaktika, avdio, multimedija, tisk in video.

O projektu "podnebne spremembe in naravne katastrofe" NMS 6 Klagenfurt / Celovec

"Naravne katastrofe so za naravo neprijetne, ne pa zares nevarne, tako da bi jih lahko poimenovali človeške katastrofe, kajti te nesreče ogrožajo le nas." To znanje so pridobile šolarke in šolarji 3. A razreda. Cilj interdisciplinarnega projekta je bil najti odgovore na nekatera vprašanja podnebnih sprememb, kot tudi samostojno delo pri ustvarjanju radijske oddaje. Ta je nastala v sodelovanju z radiem Agora v sklopu radijskih delavnic za šolarke in šolarje.

Utemeljitev žirije: http://www.mediamanual.at/best-practice/naturkatastrophen/

Več informacij o MLA: https://www.mediamanual.at/media-literacy-award/

Primeri oddaj, ki jih je radio Agora izvedel s šolami na: http://agora.at/Sendungen/Solska-soba


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo