Naredite Ameriko spet obvladljivo (5.): Vzhodnoevropejka


Avtor: U.S. Datum: 2402 dni nazaj.


Ko z grškim prijateljem stojiva pred nabito polnim barom, v katerega lokalci in turisti hodijo igrat retro videoigre, mi pove, da se je v preteklih dneh iz Grčije izselil še zadnji njegovih prijateljev. Bankarji v Singapurju, veterinarji v Avstraliji, zgodovinarji v Angliji, vsi, v iskanju izgotovljene poklicne identitete so čisto vsi postali ekonomski migranti in od letošnjega leta dalje zanj doma ne bo več nikogar, zaradi kogar bi bilo o nekem kraju sploh še smiselno govoriti kot o domu. In tudi on, pa naj bo Amerika, kakršna že hoče biti, on sam pa kakršen koli že komunist, nima najmanjše želje po vrnitvi. In k čemu naj se tudi vrnil? K tujcem, s katerimi si deli državljanstvo, ki bodo vsak prosti trenutek pripravljeni zatrjevati, da so za grški bankrot odgovorni begunci?

Blog Katje Perat lahko v celoti preberete na strani Airbeletrina.

Katja Perat

* Katja Perat (1988) je članica uredništva AirBeletrine, doktorska študentka primerjalne književnosti, publicistka in avtorica pesniške zbirke Najboljši so padli (2011), ki je prejela več nagrad. Letos je izšla njena druga pesniška zbirka, Davek na dodano vrednost.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo