V vasi Gudurica na severovzhodu Srbije je konec septembra osmič potekala prireditev Naša slovenska potica. Organiziralo jo je društvo Slovencev Kula, sodelovalo pa je še pet društev (Planika Zrenjanin, Kredarica Novi Sad, Logarska dolina Pančevo, Drago Čeh Bor in Brata Jenko Leskovac) ter veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu.

Strokovna žirija v kateri sta bila profesorja Jano Sič in Milojka Josimov s Kmetijske šole v Vršcu, je poskusila 17 potic. Največ točk je dobila potica, ki jo je naredila Jasmina Veselinov iz Novega Sada. Na drugo mesto se je uvrstilo veleposlaništvo, na tretje pa Biserka Sokolović iz Leskovca.

Spremljevalni program so priredili otroci ki obiskujejo pouk slovenščine v Gudurici, v spremstvu učiteljice Rut Zlobec, zatem je nastopila Radmila Trifunović iz Bora.

Projekt Naša slovenska potica sta finačno podprla Urad Vlade Republike Slovenije za Slovence v zamejstvu in po svetu ter mesto Vršac. Sodelavci projekta so bili Slobodanka Ćirin Varđan, Jadranka Bugarinov, Snežana Vidergar, Petar Grubor, Marija Judež in Zdravko Starc.