Nekdanji predsedniški kandidat, ki se je odločil, da bo postal Japonec


Avtor: U.S. Datum: 2256 dni nazaj.


Od slovenske politike se je Ken Matsunaga poslovil po svoji predsedniški kampanji. Nekdanjega predsedniškega kandidata je domača javnost prvič spoznala leta 2004, ko je še kot Matej Sedmak praktično brez ficka potoval okoli sveta. Potem ko se je po neuspešni kandidaturi pred desetimi leti umaknil iz slovenske javnosti, danes živi na Japonskem. Ko je začutil, da je dežela vzhajajočega sonca njegov novi dom, se je zapriseženi svetovljan odločil, da bo postal Japonec.

Foto: osebni arhiv

Foto: osebni arhiv

Kena Matsunago, ki je prijateljem in znancem v Sloveniji še vedno znan kot Matej Sedmak, je poslovna pot pred štirimi leti drugič v življenju vodila v deželo vzhajajočega sonca. V japonski prestolnici je na enem od tečajev spoznal domačinko Yuko Matsunaga.

"Yuko mi je takrat kot udeleženka oziroma prostovoljka pomagala razumeti vsebino tečaja," se spominja Ken, ki izvira iz Matenje vasi pri Postojni. Ko je Yuko pojasnil, s čim se ukvarja v Sloveniji, je bila ta nad njegovim delom navdušena. "Rekla mi je, da sem navdihujoč in da na Japonskem primanjkuje novih idej. Nato se je ponudila, da bi lahko investirala v mojo dejavnost, če bi želel ostati na Japonskem in zagnati lastno podjetje," pripoveduje Ken. Svetovni popotnik z vzdevkom Peacehiker priznava, da ga je Yuko s svojo iskrivostjo popolnoma očarala. Kmalu sta se zaljubila, ljubezen pa je pripomogla k temu, da je Ken dobil še en razlog za selitev v Azijo. Kot se spominja danes, je k njegovi odločitvi takrat prispeval tudi občutek, da na Japonskem lahko s svojim delom doseže večje spremembe.

Več lahko preberete na strani


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo