Nina živi v pravljični deželi


Avtor: U.S. Datum: 2154 dni nazaj.


Nina Mazgan se je v Luksemburg preselila pred dobrima dvema letoma, saj je njen partner, ki prihaja s Sardinije, v tej majhni državi dobil dobro zaposlitveno priložnost.Pred selitvijo v Luksemburg sta oba štiri leta živela v Italiji v bližini Rima, kjer sta bila zaposlena v mednarodnem svetovalnem podjetju.

Nina Mazgan. Foto: osebni arhiv

Štiri leta življenja v Italiji ter mednarodna narava dela s številnimi potovanji so ji, kot pravi, prinesli strast in navdih za delo v mednarodnem okolju, potovanja, spoznavanja novih ljudi, navad, kultur in jezikov. S partnerjem sta se nato preselila v Luksemburg, kjer je pred pol leta tudi sama zamenjala službo ter se zaposlila v mednarodni instituciji, ki se ukvarja z upravljanjem finančnih instrumentov.

Življenje v Luksemburgu je po njenih besedah lahko precej zanimivo, vendar zahteva tudi dobro organizacijo časa. Delovnik se pretežno začne med osmo in deveto uro zjutraj ter konča med peto in šesto popoldan. Prosti čas med tednom je omejen, a vendar so večeri dolgi in predvsem poleti za uro daljši kot v Sloveniji.

Več lahko preberete na strani SiolNET.

Finančno središče sredi pašnikov, travnikov in gozdov. Foto: osebni arhiv


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo