Novi film Mitje Okorna na Poljskem prehitel megauspešnico Deadpool


Avtor: slovenci Datum: 2981 dni nazaj.


Stripovska pustolovščina Deadpool se je konec tedna uvrstila na prvo mesto zaslužkarjev skoraj v vseh državah predvajanja razen v eni. Na Poljskem se je na prvem mestu po izkupičku v kinematografih konec tedna znašel poljski film Planet samskih (Planeta Singli), ki ga je režiral slovenski režiser Mitja Okorn.

Marvelov superjunak Deadpool se je sicer po poročanju spletnega portala Planet Siol prvi konec tedna predvajanja na prvo mesto zaslužkarjev uvrstil v kar 60 državah sveta.

Okorna je kariera že pred leti zanesla na Poljsko, kjer je med drugim leta 2011 posnel film Pisma sv. Nikolaju, uspešnico, ki je osvojila tudi slovensko občinstvo. Na Poljskem si je to božično romantično komedijo ogledal poltretji milijon gledalcev, v slovenskih kinematografih pa je film videlo več kot 60.000 gledalcev, za kar je Okorn prejel dve zlati roli.

Tudi v Okronovem novem filmu je zaigral zvezdnik iz filma Pisma sv. Nikolaju Maciej Stuhr, ki v Planetu samskih igra televizijskega voditelja. V vlogi glasbene učiteljice, ki skriva svoj seksapil, pa nastopa Agnieszka Wiedlocha, pisanje poljskega spletnega portala Telemagzyn povzema Planet Siol.

Okornov celovečerni prvenec Tu pa tam, ki ga je ta posnel skoraj brez sredstev, je leta 2005 prejel zlato rolo za več kot 25.000 gledalcev v slovenskih kinih. Leta 2007 je Okorna poljska televizijska postaja TVN povabila k sodelovanju pri nadaljevanki 39 in pol, za katero je napisal scenarij in režiral prvo sezono, ki si jo je ogledalo 4,5 milijona Poljakov. Naslednje leto je prevzel še režijo druge sezone, ki je ponovno doživela rekordno gledanost.

Besedilo: STA

Foto: Nebojša Tejić/STA, IMDB

planeta


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo