O pomenu poslovne konference v Milanu


Avtor: U.S. Datum: 2104 dni nazaj.


Ob prvi poslovni konferenci Slovenskega poslovnega kluba v Milanu, je dal minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc intervju za RTV SLO, ki ga lahko slišite na strani Radio prvi.

Minister Gorazd Žmavc je bil na poslovni konferenci slavnostni govornik.

Gospodarskemu uradu Republike Slovenije v Milanu se je lani pridružil tudi klub slovenskih poslovnežev v tem mestu. Pobudo je dal minister Žmavc. "Poslovni klubi so pravzaprav plod te mlade generacije, ki ob podpori naše dobre slovenske organizacije, dejansko dajejo neko novo vizijo, neko novo prihodnost predvsem za mlado generacijo," je med drugim dejal.

Naši državi je Italija, takoj za Nemčijo, druga najpomembnejša poslovna partnerica. Blagovna menjava med sosedama je lani presegla 7 milijard in pol. Slovenska podjetja so na zahtevni italijanski trg prodala za 3 milijarde 200 milijonov evrov blaga, kar je za 6 odstotkov in pol več kot leto prej. Vodja slovenskega Gospodarskega urada konzul Zorko Pelikan je povedal, da se po svojih močeh trudijo podpirati mala in srednja slovenska podjetja, ki v iščejo italijanske poslovne partnerje. "Proizvodnja delov za avtomobilsko industrijo. Avtomobilska industrija je na prvem mestu in tukaj mislim, da so še naprej velike priložnosti za večanje gospodarskih menjav."


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo