Ob dnevu žena odprli razstavo Ženski obrazi in izrazi


Avtor: slovenci Datum: 2821 dni nazaj.


Kulturni center Lojze Bratuž je ob mednarodnem Dnevu žena pripravil skupinsko razstavo Ženski obrazi in izrazi, ki je lep pregled sodobnega likovnega upodabljanja ženske, predvsem pa je dragocena zato, ker ponuja samosvoj izbor umetniških del zamejskega prostora. Izbor ni vezan ne na posamezne in izbrane umetnike in ne na slog ali zgodovinsko obdobje.

IMG_0466

V današnjem času je lepo in dobro, da prirejajo take razstave, prvič zato, ker nam taki dogodki pomagajo odkrivati in videti v življenju lepoto, pa tudi zato, ker nam plemenitijo vsakdanjo rutino, v kateri danes ni veliko prostora za lepo. Če bo razstava pripomogla k temu, da se bomo zamislili nad vlogo ženske danes, bo dosegla svoj globlji cilj.

Gre za zaokroženo razstavo, na kateri svoje videnje ženske ponujajo tisti umetniki, ki so delovali ali delujejo v zamejskem prostoru. Umetniki, ljubitelji in zbiratelji likovnih del so svoja dela radi odstopili za razstavo, katera rdeča nit je upodobitev ženske. Gledalčevo oko uzre tako nadih večnega iskanja Presežnega kot golo odslikavo vidnega. Skupinska likovna razstava v centru Bratuž je lep poklon arhetipu ženske v polnosti. Na ogled je 96 del šestdesetih likovnih umetnikov.

(Povzeto po spremnem besedilu v katalogu razstave, ki ga je napisal in sinočnjim obiskovalcem predstavil Jurij Paljk.)

Razstava je v Kulturnem centru Lojze Bratuž v Gorici na ogled do 30 aprila.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo