Obisk iz Idrije v Vojvodini


Avtor: U.S. Datum: 2028 dni nazaj.


V Srbiji so se med prvomajskimi prazniki mudile tri slovenske družine iz Idrije. Med njimi je bila tudi učiteljica Zdenka Skrt iz Osnovne šole Idrija, ki je lansko leto gostila učence iz Srbije. Za prijatelje iz Idrije je program obiska pripravila učiteljica Rut Zlobec.

V času svojega bivanja v Srbiji so obiskali tudi nekaj slovenskih društev v Srbiji, in sicer: Društvo Slovencev "Emona" iz Rume, Društvo Slovencev "Kredarica" iz Novega Sada ter Društvo Slovencev "Planika" iz Zrenjanina.

V Rumi je v imenu društva goste sprejel predsednik društva Zoran Jovičić s svojo družino, V Novem Sadu jih je nekaj dni gostila družina Veselinov iz DS Kredarica.

V Zrenjaninu so goste pričakali in pozdravili v imenu društva predsednik Miloš Pešić, administratorka Milica Pešić ter učiteljica Milena Spremo z dijaki, ki so ta dan imeli dopolnilni pouk slovenskega jezika v zrenjaninski gimnaziji. Predsednik je popeljal goste na sprehod skozi mesto in jim pokazal zgodovinske znamenitosti. Sledilo je kratko druženje, saj so se naši gosti kmalu nato odpravili proti Carski bari, naravnemu rezervatu v okolici Zrenjanina, kjer so imeli dogovorjen ogled.

Našim gostom se zahvaljujemo za obisk in prijetno druženje ter jih vabimo, da nas zopet obiščejo.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo