Odlikovani za svojo skrb za Slovence v sosednjih državah


Avtor: U.S. Datum: 1829 dni nazaj.


Vsebina oddaje Sotočja, ki je bila predvajana na 1. programu Radia Slovenija 15. aprila 2019:

nekdanja senatorka in poslanka v italijanskem parlamentu Tamara Blažina, dolgoletni predsednik Kmečke zveze iz Trsta Alojz Debelis, družina Mukič, tesno povezana s Porabjem, in Janez Stergar, predsednik ljubljanskega Kluba koroških Slovencev, so za svoje delo dobili visoka državna odlikovanja. Nekoliko bolje jih lahko spoznate v tokratni oddaji.

V Kanalski dolini, kjer že dve leti poskusno poteka nov, unikaten večjezični model pouka, sta se mudila predsednica in predsednik krovnih organizacij Slovencev v Italiji Ksenija Dobrila in Walter Bandelj. Za kakšen pouk dejansko gre in kakšne so možnosti, da postane formalno priznan način izobraževanja, nas zanima v tokratni oddaji.

90-letni Nikola Turk je športna legenda in vsestransko dejaven rojak, ki so se mu z razstavo poklonili v Slovenskem domu v Zagrebu. Kaj vse je in še počne?

Oddajo lahko poslušate na strani Radio prvi.

Odlikovani Tamara Blažina, Alojz Debelis, Marija Kozar-Mukič, Francek Mukič, Dušan Mukič in Janez Stergar s predsednikom države Borutom Pahorjem.
foto: Bor Slana/STA


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo