Odprtje grafične razstave v Banja Luki


Avtor: U.S. Datum: 2063 dni nazaj.


V Nacionalni in univerzitetni knjižnici Banjaluka so odprli manjšo razstavo grafik in predstavili dve unikatni grafični mapi, ob tem pa je novomeška gimnazija knjižnici v dar poklonila več leposlovnih del v slovenskem jeziku, ki bodo sedaj na voljo bralcem slovenskih knjig.

Unikatni grafični mapi "10 +" in "Mestna veduta"

Grafični mapi z naslovoma "10 +" in "Mestna veduta" nam dajeta vpogled v dogajanje zadnjih let na ljubiteljskem grafičnem področju na območju Novega mesta oziroma Dolenjske.

Skupinska slika.

Grafike, ki so še vedno na ogled v knjižnici, nam ponujajo grafične odtise številnih kotičkov Novega mesta, od klasičnega pogleda na mestno silhueto z dominantno kapiteljsko cerkvijo, majhne uličice na Bregu, podobo mestnega rotovža, Glavnega trga z značilnimi arkadami, konstrukcijo jeklenega Kandijskega mostu in številni z drevjem obdani sprehajalni kotički v neposredni mestni okolici.

Grafični ustvarjalci: Rowena Božič, Liljana Čuček, Nataše Franko, Maja Mlakar, Vida Praznik, Boštjan Pucelj, Tamara Rifelj, Violeta Sekulovska, Aleša Sušnik Škedelj, Sabina Šiler Hudoklin in Ines Zgonc.

Nacionalna in univerzitetna knjižnica Banjaluka, 19.10.2018


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo