Odprtje slovenskega knjižnega središča v Celovcu


Avtor: slovenci Datum: 2258 dni nazaj.


USZS je že v letu 2015 spoznal da zamejske skupnosti nujno potrebujejo tudi kvalitetne prostore za opravljanje različnih dejavnosti, zato je pristopilo k usklajenemu programu obnove ključnih simbolnih točk srečevanja skupnosti. Prvi uspešen projekt je bilo junija 2015 odprtje Tržaškega knjižnega središča, ki je z skupnim naporom Urada, obeh krovnih organizacij SSO in SKGZ ter seveda donacijo dr. Vanje Lokarja postalo model, kjer se z medsebojno podporo vzpostavlja sinergija, ki vodi k napredku in se ne ozira na razlike. V Tržaškem knjižnem središču se tako prepletajo programi prodaje slovenskih in italijanskih knjig, revij, učbenikov, priročnikov, zemljevidov, izdelkov domače obrti, obenem pa postaja simbolni prostor, v katerem se lahko srečujejo različne ideje. V Trstu doslej takega prostora ni bilo.

wp_20161117_11_30_28_pro

Danes, v sredo, 23.11.2016 ob 17.00 pa bo v Celovcu svečano odprtje prenovljenega dela knjigarne Mohorjeve družbe na Viktringer Ringu 26. Po zgledu TKS iz Trsta so tu prenovili del prostorov knjigarne, ki bodo kot Slovenski knjižni center v Celovcu namenjeni predstavljanju knjig, branju literature, srečevanju in izmenjavi različnih pogledov med zamejci in ostalimi Slovenci. Obsežen program dogodkov bo usklajen z dogodki v Tržaškem knjižnem središču in v Slovenskem kulturnem centru na Dunaju.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo