Ohranjanje stikov s Slovenijo


Avtor: U.S. Datum: 2331 dni nazaj.


Ob 30-letnici slovenske radijske oddaje Okence v Slovenijo v Argentini so v Družini objavili pogovor z njenim urednikom Mirkom Vasletom.

Mirko Vasle

Mirko Vasle. Foto: Družina

Okence v Slovenijo je slovenska radijska oddaja v Bue­nos Airesu, ki jo je decembra 1987 ustanovil Albert Čuk in je začela delovati pod imenom Slovenski kotiček v Argentini. Vodil jo je do smrti februarja leta 1993. S slovensko oddajo so potem nadaljevali njegovi sodelavci in jo preimenovali v Okence v Slovenijo, uredništvo pa je prevzel sedanji urednik Mirko Vasle. Vsako soboto med 13. in 14. uro prisluhnejo slovenski oddaji na radiu Argentina ne le Slovenci, ampak, zanimivo, kar dve tretjini Argentincev. Oddaja je kulturno-informativna, vsako soboto se iz Ljubljane oglasi poročevalka Tatiana Willenpart, ki poroča o aktualnih dogodkih v Sloveniji. Poleg slovenske glasbe v oddaji ne manjka tudi poročil o delovanju Slovencev v Argentini. Okence v svet tako na poseben način že trideset let povezuje Slovence v Argentini z domovino. "Prostovoljno dajemo svoj čas, da ohranimo jezik in ljubezen do domovine," poudari urednik Mirko Vasle. Pri vodenju pa velja pravilo, da širijo lepe novice.

Več lahko preberete na strani tednika Družina.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo