“Organizator, povezovalec, ki ve, kje smo in kaj moramo še storiti!”


Avtor: U.S. Datum: 1859 dni nazaj.


V oddaji Sotočja, 11. marca 2019: Ksenija Dobrila nova predsednica o vlogi SKGZ, filozofinja Nadežda Čačinović o položaju žensk na Hrvaškem, Koroška poje v poklon Pavletu Kernjaku, Stric Geza gre v Zaturce tudi v porabskem narečju.

Posnetek najdete na strani Radio prvi.

Nova predsednica in nekdanji predsednik SKGZ. Foto: Primorski dnevnik

Podrobneje o vsebini:

Čas sprememb je bilo geslo 27. deželnega kongresa Slovenske kulturno gospodarske zveze. Kakšne bodo spremembe in kakšno je sporočilo kongresa, nas zanima v tokratni oddaji.

Ob 8.marcu – dnevu žensk – je slovensko veleposlaništvo na Hrvaškem pripravilo tradicionalno okroglo mizo o položaju žensk nekoč in danes. Kot vsako leto jo je tudi letos vodila slovensko-hrvaška filozofinja, feministka in ena najvidnejših članic hrvaške akademske skupnosti, profesorica Nadežda Čačinović. Kakšen je položaj žensk na Hrvaškem danes? Ne prav spodbudne, pravi, toda časi se spreminjajo.

V Celovcu prisluhnemo koncertu Koroška poje, na katerem so se male vokalne skupine poklonile skladatelju in zborovodji Pavletu Kernjaku.

V Monoštru pa prelistamo roman pisatelja Štefana Kardoša z naslovom Stric Geza gre v Zaturce, prenesen tudi v porabsko slovensko narečje.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo