Paolo Vizintin kandidat za Rim


Avtor: U.S. Datum: 2290 dni nazaj.


Nekdanji doberdobski župan Paolo Vizintin bo na listi Svobodni in enakopravni (Liberi e uguali) kandidiral za poslansko zbornico v t.i. okrožju Bratina, ki zaobjema vse goriške občine, Čedad, Benečijo in Rezijo ter občine Devin-Nabrežina, Zgonik in Repentabor.

Paolo Vizintin.

Paolo Vizintin. Foto: Bumbaca

Njegovo kandidaturo, ki jo mora potrditi državno vodstvo gibanja Pietra Grassa, so podprli na sinočnji skupščini v Červinjanu, na kateri so odobrili predlog preostalih senatnih in poslanskih kandidatur iz Furlanije-Julijske krajine. Odvetnik Vizintin, ki je bil dva mandata župan Doberdoba, je na deželnih volitvah 2013 kandidiral na listi leve stranke SEL in ni bil izvoljen za peščico glasov. Vizintin bo v poslanskem okrožju, ki ga je zakonodajalec zarisal kot olajšavo za izvolitev slovenskega parlamentarca, med drugim »tekmoval« z dosedanjim goriškim poslancem Giorgiom Brandolinom, ki ga je posoška federacija Demokratske stranke predlagala Rimu za kandidata. V tem okrožju, kot v vseh okrožjih, je izvoljen le tisti, ki prejme največ glasov, tudi enega več od ostalih kandidatov.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo