Pariz je veliko dražji od Slovenije, a fitnesi so cenejši


Avtor: U.S. Datum: 2284 dni nazaj.


Alja Dobovšek je enaindvajsetletna Ljubljančanka, ki že drugo leto živi v Parizu. Svojo šestčlansko družino v Sloveniji je zamenjala s francosko, kjer je začela delati kot varuška prek programa Au Pair.

Alja Dobovšek je odšla v Pariz v okviru programa Au Pair, ki povezuje družine in varuške/varuhe iz vsega sveta. Foto: osebni arhiv.

"Želela sem videti svet, vendar ne le kot turist, ki si na hitro ogleda le glavne znamenitosti tuje države. Želela sem se potopiti v drugo kulturo, spoznati nove navade in načine razmišljanja," pravi.

"Želela sem se naučiti jezika in razširiti svoja obzorja," pravi in dodaja, da zna biti odkrivanje sveta kar veliko finančno breme. Vedela je, da si bo morala v tujini poiskati delo, nato pa je odkrila program Au Pair, ki ji je, kot pravi sama, pisan na kožo. "Je idealna priložnost, saj mi ne ponuja le dolgotrajne zaposlitve, temveč tudi streho nad glavo in plačane obroke," pravi Alja.

Ker obožuje otroke in ima izkušnje z delom varuške že od zgodnjih najstniških let, se je odločila prav za Au Pair. Odločala se je med družinami iz Španije, Velike Britanije in Francije in se odločila za zadnjo, saj se že od osnovne šole uči francoskega jezika. "Želela sem izpopolniti svoje znanje in končno potrditi velike stereotipe o romantičnih ulicah, dobrem vinu in sirih ter prevelikem nacionalizmu."

Celoten članek lahko preberete na strani SiolNET.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo