Pavšič odhaja, Bandelj ostaja


Avtor: U.S. Datum: 2035 dni nazaj.


Položaj SKGZ in SSO ob izteku leta

Rudi Pavšič in Walter Bandelj. Foto: Primorski dnevnik

Leto 2018 je bilo za Svet slovenskih organizacij in Slovensko-kulturno gospodarsko zvezo precej normalno leto, če izvzamemo volilne in politične pretrese, ki so posledica parlamentarnih in deželnih volitev. Krovni manjšinski organizaciji sta se ob koncu leta vsekakor znašli v zelo različnem položaju: Walter Bandelj bo še tri leta vodil SSO, Rudi Pavšič pa bo predsednik SKGZ še do začetka marca, ko bo zveza dobila novega predsednika ali predsednico. Da bo Bandelj ostal za krmilom SSO je bilo zelo jasno videti na novembrskem občnem zboru v Špetru, na katerem je predsednik žel vsesplošno odobravanje.

V čisto drugačni politični in kadrovski situaciji se je ob koncu leta znašla SKGZ, ki je pred kratkim v Trstu in v Gorici dobila nova pokrajinska predsednika, ki sta Igor Tomasetig in Maja Humar, medtem ko je bila na Videmskem potrjena Rezijanka Luigia Negro. Humarjeva in Tomasetig nedvomno pomenita novost, najpomembnejši zasuk pa bo SKGZ doživela na marčevskem kongresu v tržaškem Kulturnem domu, ko bo Pavšič po dolgoletnem predsedovanju prepustil krmilo zveze nasledniku ali naslednici.

Primorski dnevnik


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo