Pesnica Stanka Hrastelj začenja literarno rezidenco v Skopju


Avtor: slovenci Datum: 2795 dni nazaj.


Skopje - Slovenska pesnica Stanka Hrastelj  začenja literarno rezidenco v Skopju. Hrasteljeva je prva od šestih avtorjev, ki bodo letos sodelovali v programu literarne rezidence, namenjene avtorjem in prevajalcem z območja jugovzhodne Evrope, piše makedonska tiskovna agencija MIA.

Foto: Stanko Gruden/STA

Foto: Stanko Gruden/STA

Njena pesniška zbirka Gospod, nekaj imamo za vas je leta 2012 izšla v makedonskem prevodu. Hrasteljeva je za svoje delo v domovini prejela več nagrad. Poleg pisanja se posveča prevajanju in pisanju recenzij.

Mednarodna žirija je šesterico avtorjev, ki bo na rezidenci v Skopju, izbrala izmed 40 avtorjev iz jugovzhodne Evrope. Poleg Hrasteljeve so to še srbski pesnik Zvonko Karanović, hrvaški pisatelj in aktivist Goran Ferčec, bolgarski pisatelj Petar Denchev, Bojan Babić iz Srbije in hrvaška prevajalka makedonske poezije Maja Mastnak Car.

Vsak izmed avtorjev bo mesec dni preživel v Skopju. V tem času se bo seznanjal z literarno, intelektualno in kulturno sceno v mestu, navezoval stike in razvijal sodelovanja s svojimi stanovskimi kolegi, še piše MIA. (Vir: STA)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo