Peticija za poimenovanje tržaške ulice po Mariu Magajni


Avtor: U.S. Datum: 2457 dni nazaj.


Fotoreporter Mario Magajna si kot promotor slovenskega družbenega dogajanja zasluži poimenovanje kake tržaške ulice. Nekako takole je to željo in stališče v palači Gopčević ob odprtju razstave Mario Magajna fotograf pred meseci formuliral predsednik Slovenske kulturno-gospodarske zveze Rudi Pavšič.

Predstavitev pobude za Maria Magajno - Poljanka Dolhar, Rudi Pavšič, Breda Pahor in Dušan Kalc, prvi podpisnik peticije

Predstavitev pobude za Maria Magajno - Poljanka Dolhar, Rudi Pavšič, Breda Pahor in Dušan Kalc, prvi podpisnik peticije (FOTODAMJ@N)

Ta želja je zdaj uradno postala tudi predlog, za katerega od včeraj zbirajo podpise Tržačanov in Tržačank. Zakaj si Trst zasluži Magajnovo ulico in katera cesta bi lahko nosila ime po izredno priljubljenem Tržačanu, so pobudniki peticije SKGZ, Narodna in študijska knjižnica Trst, Slovenski klub in Kulturno društvo Bubnič-Magajna, predstavili na novinarski konferenci v Kulturnem domu. Predsednik SKGZ Rudi Pavšič je uvodoma povedal, da so se za predlog poimenovanja ulice po Magajni odločili zaradi njegove splošne priljubljenosti in iz spoštljivosti do fotoreporterja.

Več na spletni strani Primorskega dnevnika.


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo