Sončno sobotno popoldne, 26. avgusta 2017, je otrokom, staršem in ostalim ljubiteljem slovenske besede popestrila slovenska otroška in mladinska pisateljica Majda Koren.

S svojim izjemnim pedagoškim pristopom je skupino 20 slovenskih otrok navdušila z nešteto zgodbami: s tistimi o pošasti Mici, z resničnimi zgodbami iz svojega učiteljskega poklica, z zgodbami z besedami, ki se vse začnejo na določeno črko, kot na primer zgodba, v kateri je najbolj privlačna disciplina na Olimpijadi okostnjakov met opeke skozi okno, ter zgodbami o različnih prevoznih sredstvih, ki so jih otroci tudi fantastično uprizorili. Za konec so se vsi zbrali okrog pisateljice, ki jim je za konec skuhala še prav posebno pravljico.

Po delu, ki je bil namenjen otrokom, so se ti v spremstvu animatorke Špele Božnar odpravili na lov za pošastjo Mici, ki se je skrila v bližnjem gozdu. V tem času so se starši s pisateljico pogovarjali o primerni otroški in mladinski literaturi in o izzivih negovanja slovenskega jezika na tujih tleh. Srečanje sta organizirali učiteljici dopolnilnega slovenskega pouka v Haagu, Danica Novosel in Neja Morato, ob aktivni podpori Združenja prijateljev Slovenije na Nizozemskem in Veleposlaništva RS v Haagu.

Mojca Čušin