Plamen spet “zažiga” po Sloveniji


Avtor: slovenci Datum: 2827 dni nazaj.


Ženska vokalna skupina Plamen iz Toronta te dni vnovič gostuje po Sloveniji. Po torkovem nastopu v termah Olimje je 13 potomk slovenskih izseljencev iz Kanade pod vodstvom Marije Ahačič Pollak v sredo, 24. avgusta, nastopilo v Viteški dvorani Posavskega muzeja v Brežicah.

IMG_20160824_211122

Pred nabito polno dvorano so jih pozdravili Igor Tršar, direktor Javnega sklada za kulturne dejavnosti, ki je tudi glavni so-organizator turneje, brežiški župan Ivan Molan in pa dr. Zvone Žigon, sekretar na Uradu za Slovence v zamejstvu in po svetu, ki je turnejo finančno podprl.
Plamen letos praznuje 25-letnico delovanja, za kar je s strani Urada že prejel priznanje, najlepši način praznovanja pa je ravno gostovanje po Sloveniji. Pevke se bodo danes, v četrtek, ob 19:30 predstavile na ptujskem gradu, v petek pa še v cerkvi sv. Jakoba v stari Ljubljani - tu bodo predvidoma pele ob 18.30 pri maši, nato pa še koncertirale ob 20.30.

(Besedilo in foto: Z. Ž.)


Facebook

Twitter
Pinterest
Google+
More

Kategorije novic


slovenske e-novice


naročite revijo moja slovenija

Revija Moja  SlovenijaBrezplačno boste prejeli digitalno mesečno revijo Moja Slovenija (12 številk). Naročite brezplačno verzijo